Terug naar home

Ons verhaal

Hero image - Houtzagerij en Houthandel | H. Oude Hengel GmbH

Oude Hengel. Sinds 1911 ervaring door pure passie.

Het verhaal van familiebedrijf Oude Hengel. Meer dan 100 jaar liefde voor hout.

We weten zelf ook niet precies wat het is. Misschien is het de rustieke uitstraling, de geur van het zaagsel of de klank van het kraken. Misschien de ongekende veelzijdigheid, de oeroude degelijkheid of het duurzame CO² neutrale karakter. Maar wat we wel weten is dat bij Oude Hengel de liefde voor hout in ons DNA zit.

Familiebedrijf Oude Hengel begon lang geleden met de aankoop van een korenmolen in Ootmarsum. Al snel groeide het bedrijf uit tot houtzagerij.
Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer, en is de molen in Ootmarsum omgeruild voor een modern houtbedrijf in Gildehaus, met een eigen houtzagerij, drogerij, werkplaats en ruime opslagcapaciteit.

We ontwerpen op maat, geven deskundig advies en maken efficiënt gebruik van alle houtsoorten. Dat maakt ons al, vier generaties lang, een betrouwbare partner in de houtverwerkende industrie, in bouw en vastgoed en alles daaromheen.

5 - Houtzagerij en Houthandel | H. Oude Hengel GmbH

De geschiedenis

Van stenen korenmolen tot internationaal bedrijf

De molen
Het begon allemaal in 1911, toen Herman Oude Hengel een stenen korenmolen kocht vlak naast het centrum van Ootmarsum. Niet omdat hij een houtzagerij wilde beginnen. Nee, integendeel. Hij voorzag de molen van een bakkerij, winkel, café en graansilo. Allesbehalve een houtzagerij dus. Maar toen de landbouw in de regio groeide, bleek de behoefte aan houtwerk ook mee te groeien. Op dat moment besloot Herman toch een houtzagerij toe te voegen aan de molen. En met succes.

Houtzagerij
Zonen Herman, Johan en Gerrit waren de opvolgers in het bedrijf van hun vader en richtten zich op de houtzagerij. Doordat het de enige houtzagerij in de regio was, werd Oude Hengel een belangrijke leverancier voor de bouw van stallen en woningen. Dit breidde zich uit. Vooral in de latere jaren, toen de focus lag op massaproductie in de bouw. Vanaf dat moment werd de focus van Oude Hengel verlegd naar houthandel. En dat hebben ze geweten ook. Want vanaf dat moment werd Oude Hengel nóg succesvoller.

“Voordeel van onze locatie: Wij koppelen Duitse degelijkheid en Duits vakmanschap aan Nederlandse handelsgeest.”

Oude foto - Houtzagerij en Houthandel | H. Oude Hengel GmbH

Waarom Oude Hengel?

Kwaliteit
Hoogwaardige kwaliteitsproducten voor een eerlijke prijs.

Alles-in-één
Advies, ontwerp en productie in één. Dé oplossing voor ieder vraagstuk.

Sinds 1911
Met onze jarenlange ervaring en vakkennis bieden wij zekerheid bij elk project.

Duurzaam
Hout met betrouwbare herkomst wordt op eigen terrein verwerkt om zo vervoersbewegingen te minimaliseren.

Eerlijke producten. Eerlijke productie. Sinds 1911.

Duurzaam produceren, met oog voor mens en milieu

Oude Hengel kapt, zaagt, droogt en verwerkt eerlijk hout op een duurzame manier. Zo kun jij vertrouwen op duurzame producten, met een betrouwbare herkomst. Voorzien van alle certificeringen.